Пребиваващият във Франция Вълчо Арабаджиев-баща, известен като Ветко, е

...
  Пребиваващият във Франция Вълчо Арабаджиев-баща, известен като Ветко, е
Коментари Харесай

Ветко Арабаджиев поискал споразумение с прокуратурата

 

Пребиваващият във Франция Вълчо Арабаджиев-баща, прочут като Ветко, е изискал съглашение с прокуратурата. Той заречен подпомагане и имена, свързани с прането на пари, укриването на налози и източването на Данък добавена стойност. В подмяна щял да резервира от гласност политици, забъркани в компрометиращи сюжети.

Имал задоволително доказателства. Това оповестиха за " Фрогнюз " източници, близки до следствието, поискали анонимност.

Според тях най-вероятно прокуратурата ще понижи натиска върху компании и лица, които засягат директно семейство Арабаджиеви. Самите босове ще останат в сянка. Като гаранция, че предприемачът ще извърши своята част от сделката, обвиняването към този момент няма да желае събаряне на „ алената бюлетина “ за издирването му от Интерпол.

Засекретяването на делото от Специализирания съд е провокирано от разкрития за връзките на предприемача с политици и банки, които са му отпускали великодушни заеми. Става дума за две частни и една държавна финансова институция, която е подсигурила предоговаряне на задълженията към първите две преди два-три месеца. В схемата са имената на известни бизнес дами и абсурден политик-мултимилионер. 

В началото на договорката за пазаруване на хотел „ Кемпински - Зографски “ Арабаджиев е преговарял с съветската Внешторг банк (ВТБ) с посредничеството на братята Милен и Георги Велчеви, само че изискванията на руснаците са се видели несъответствуващи на предприемача от Пловдив.

След покупката в ръководството на хотела са влезнали брачната половинка на Ветко – Маринела, - като изпълнителен шеф и дъщерите им Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева, като членове на Съвета на шефовете. Щерките през днешния ден не се загатват от прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР